Acte 21 de gener de 2011: Presentació de la campanya de recollida de signatures per a escoletes de 0 a 3 anys gratuites

LA COALICIÓ COMPROMÍS PER VILAMARXANT ES PRESENTARÀ A LES PRÒXIMES ELECCIONS MUNICIPALS I PRETENEN DECIDIR EL PRÒXIM GOVERN LOCAL.

Simpatitzants i membres de la Coalició Compromís per Vilamarxant es van reunir el passat 21 de gener en el Centre Cultural la Cisterna de la localitat, per a fer balanç d’estos 4 anys de legislatura i presentar la precampanya davant de les pròximes eleccions municipals i autonòmiques.

L’actual regidora de Compromís per Vilamarxant Pura Martínez, que ja va ser regidora del Bloc en l’anterior legislatura 2003-2007, va fer un resum de la política desenvolupada en els 4 anys destacant:

1. Els resultats obtinguts a l’haver fiscalitzat les decisions de l’equip de govern; en algunes ha influit la nostra posició per a evitar crítiques majors, sobretot en tres aspectes: la malvaratadora política econòmica que ens porta a tindre més un milió i mig d’euros de dèficit acumulat “quan fa només 3 anys hi havia superàvit”, la desgavellada política urbanística que ha tingut al poble paralitzat en els anys de bonança intentant realitzar grans reclassificacions de sòls no urbanitzables (Metrotúria: 800.000 m², Monte Horquera Golf, 2.300.000 m² i Polígon Industrial 3.000.000 m² en dos fases, aprovada només la primera després de la nostra dura oposició) que s’han completat recentment, quan tenen menys sentit que mai; mentres, els sòls urbanitzables han quedat sense construir majoritàriament; i també davant l’escandalós dèficit de democràcia mostrat pel PP “a l’haver passat els plens al divendres al matí quan ningú pot acudir, prohibint que el públic pregunte a l’acabar la sessió el que s’ha permés sempre, impedint que es radien els plens e ignorant les veus de l’oposició en el butlletí municipal que paguem entre tots, o en una ràdio local, inaugurada avans de las anteriors eleccions, abandonada des de llavorsi que reactivaran per a l’autobombo a l’acostar-se les municipals”

2. El treball en preparació i assistència a les comissions i als plens, amb reunions prèvies de l’agrupació per a preparar mocions i acordar decisions, encara que només 1 o 2 mocions han sigut acceptades pel PP

3. Els butlletins informatius publicats “en els que hem pogut informar el poble de multitud d’aspectes que el PP local intenta ocultar”, i sobretot

4. El bon ambient de treball amb tots els membres de la coalició, inclosa Esquerra Unida que no estarà en el nou pacte municipal per temes “no locals”.

Voro Golfe, independent amb una llarga i destacada trajectòria en la vida cultural comarcal (és el president de l’Associació Cultural 9 d’octubre des del segle passat i de la Coordinadora pel Valencià Camp de Túria d’Escola Valenciana, entre altres) que coliderava l’anterior llista municipal, va destacar el paper de la Coalició tant a nivell local com autonòmic i la importància que les sensibilitats que convergixen en Compromís estiguen presents en els ajuntaments i en les Corts. També que a Vilamarxant estem conformant la llista, encara oberta a nous vilamarxanters en ganes de millorar el nostre poble, i que contem amb un candidat a diputat amb opcions de ser-ho.

Després de la seua intervenció es va passar un vídeo de 15′ de diverses intervencions dels 4 diputats de Compromís (Enric Morera, Mónica Oltra-actualment veïna de Riba-roja de Túria-, Mireia Mollà i Josep Mª Panella) en el Parlament Valencià.

Juan Ponce, biòleg ambientalista, membre dels Verds Esquerra Ecologista i candidat del seu partit per la Coalició Compromís: Bloc-Iniciativa-Verds a les Corts per la província de València, va presentar la precampanya que entre altres aspectes inclourá l’arreplega de firmes per a portar a les Corts una Iniciativa Legislativa Popular perquè l’ensenyança infantil de 0 a 3 anys siga gratuïta i per a tothom, arreplegada que van iniciar els membres de la Coalició Compromís per Vilamarxant en la porta de l’ajuntament el diumenge 23 de gener.

Per a tancar varem gaudir d’una suculenta picaeta vegeta amb vi i suc ecológics preparada pels amics de la Asociació de Consumidors de productes biològiques La Rodana.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *