Voro Golfe encapçala la llista de Compromís per Vilamarxant #ambValentia

foto Voro Golfe encapçala
El proper 24 de maig se celebraran eleccions municipals i els vilamarxanters i vilamarxanteres escolliran un nou equip de govern. Enguany, en les paperetes de Compromís per Vilamarxant apareixerà en primer lloc el meu nom i cognoms. Per què una persona com jo, mestre d’escola des de fa 20 anys, amb plaça definitiva al meu poble de naixement i de residència, amb “la vida resolta”, des del punt de vista econòmic – com se sol dir- dóna el pas i s’atreveix a encapçalar una candidatura, tot just ara que la política està tan desacreditada? Per coherència amb la meua trajectòria personal. Així de breu i de clar.

Des de fa un parell de dècades estic vinculat al poble des de diferents vessants, sobretot des de l’àmbit esportiu, cultural i educatiu. A més, tinc una relativa experiència política, no debades, entre els anys 1995-1999, vaig ser regidor per la Agrupació Independent per Vilamarxant. No he militat mai en cap partit, però tots els qui em coneixen saben massa bé quin és el meu espai polític: el valencianisme progressista. Compromís m’ofereix, a més, la preocupació pels temes mediambientals i un posicionament d’esquerres molt proper als problemes socials reals de la ciutadania.

Estic, com tantíssimes persones, tremendament decebut amb la gestió que molts dels nostres governants han fet amb els diners públics. També pel comportament escassament democràtic de moltes de les persones que ens governen i/o ens representen. Sóc dels qui pensa que la democràcia és molt més que anar a votar cada cert temps. Em causa estupor que hi haja tants salvadors de la pàtria que, sense xafar el carrer i la realitat, donen lliçons de moralitat, d’austeritat econòmica i de governabilitat des de confortables despatxos, des de platós de televisió o des de les pàgines dels diaris. Tampoc done massa credibilitat als comentaris incendiaris dels qui, des de la barra d’un bar, tot ho critiquen i fins i tot presumeixen que serien capaços d’arreglar el món en quatre dies.

Al meu parer, ni el món s’arreglarà en un bufit, ni la política ha de continuar sent considerada una activitat indigna. El que cal és millorar la qualitat de la democràcia. No podem consentir que els governants de sempre ens maregen amb el sermó aquell de “hem viscut per damunt de les nostres possibilitats”. Massa sabem que eixe és el missatge del qui vol amagar les vergonyes de la seua gestió i tracta de no assumir cap responsabilitat. Alhora, no hem de caure en l’error de creure que “tots els polítics són iguals”. Com ha de ser igual un polític que s’aferra a una poltrona que un que s’acosta noblement a la política, sabent que la seua és una decisió provisional, amb data de caducitat? Ho dic ja ben clar: ni vull convertir-me en polític “professional” ni la meua decisió és una estratègia per a aconseguir altres objectius polítics. El meu compromís és amb la gent del meu poble. El meu objectiu: ajudar a fer més habitable, sostenible, pròsper, dinàmic i solidari el municipi.

Cadascú és lliure de votar a qui vulga, això faltava! Fins i tot és lliure de dir una cosa en públic i després fer la contrària. Jo, però, només vull donar la cara, amb valentia, i mostrar quin és el meu camí. I, de pas, convidar-vos a caminar al meu costat – de la mà de Compromís per Vilamarxant – per tractar de reactivar el poble i posar la democràcia i l’ajuntament al servei dels veïns i veïnes. Eixe és el meu Compromís i m’agradaria que també fóra el vostre.

Perfil: A Voro Golfe li agrada la gent amb sentit de l’humor, escoltar música de diferents estils, les novel·les que et peguen un mos a la boca de l’estómac, un bon desdejuni escoltant la ràdio, passejar pel terme municipal, esmorzar amb els amics…, però també hi ha coses que li desagraden profundament: la hipocresia, la gent que furga en la vida dels altres, la falta d’escrúpols, la doble moral, la vanitat…

Diu que cada dia aprén a estimar-se un poc més la vida, sobretot quan les coses no ixen com un desitja i cal tirar endavant amb coratge, bon humor i valentia.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *