La legislatura va començar amb 66 places escolars d’1 a 3 anys en el sector educatiu públic del municipi i hi haurà 128, després de la posada en marxa d’aquesta nova aula i de l’ampliació de l’Escoleta’.

El CEIP Horta Major de Vilamarxant disposarà d’una segona aula d’educació infantil per a l’alumnat de 2 a 3 anys el curs que ve (2019-2020).

Li ho ha confirmat al regidor d’Educació de Compromís per Vilamarxant, Voro Golfe, el director general de Política Educativa de la Generalitat, Jaume Fullana, en una reunió que van mantindre a la Conselleria d’Educació,  a la qual també va assistir Maria José Soriano, assessora d’aquesta direcció.

Voro Golfe, regidor d’Educació de Vilamarxant amb Jaume Fullana, director general de Política Educativa de la Generalitat, i Maria José Soriano, assessora d’aquesta direcció.

El director general va comunicar que aquesta nova aula comptarà amb dos professionals (mestra o mestre i educadora o educador) i serà gratuïta per a les famílies, com la que ja funciona des del curs 2016-2017. La nova instal·lació acollirà 18 alumnes de 2-3 anys a partir de setembre de 2019.

També li va confirmar la propera modificació del conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Vilamarxant per adequar-lo a l’increment d’aules i de personal docent que es produirà amb l’ampliació de l’Escola Infantil municipal (‘Escoleta’) que es va iniciar fa unes setmanes.

Durant la reunió, Voro Golfe va exposar a Jaume Fullana la necessitat d’augmentar l’oferta de places educatives per al primer nivell d’infantil perquè Vilamarxant té de mitjana 100 naixements per any i l’oferta de places de la localitat no permet l’escolarització d’aquest nombre de xiquetes i xiquets.

L’Ajuntament de Vilamarxant s’ha compromés a sufragar el cost íntegre de la reforma de la nova aula de 2-3 anys del CEIP Horta Major, obra que es farà d’acord amb els criteris establerts pel tècnic de Conselleria, qui ja ha visitat el centre i ha donat l’aprovació.

CEIP Horta Major de VilamarxantA més de l’habilitació d’esta nova aula, l’Ajuntament s’ha compromés amb l’equip directiu del CEIP Horta Major a ampliar l’aula de 2-3 anys que va començar a funcionar el curs 2016-2017.

Igualment, l’Ajuntament traslladarà la tanca del pati d’infantil una mica més enrere del lloc actual per a guanyar espai al recinte d’esplai de l’alumnat.

“Tot i ser un cicle d’ensenyament no obligatori, per a l’equip de govern és prioritari augmentar el nombre de places escolars a la localitat, perquè és beneficiós per a l’economia i la vida familiar de les mares i dels pares i, a més, des del punt de vista de la sociabilització i l’educació és molt bo per als infants”, assegura Voro Golfe.

El regidor d’Educació valora de manera molt positiva el fet d’haver “començat la legislatura amb 66 places escolars en 1-3 anys en el sector educatiu públic i acabar-la amb una oferta de 102, xifra que ascendirà a 128 places quan concloga l’ampliació de l’Escola Infantil Municipal”.

Finalment, segons Voro Gofe, “l’Ajuntament té previst realizar, en acabar el curs 2018-2019, dues intervencions més, a proposta dels respectius equips directius dels centres públics d’infantil i primària: d’una banda, l’eliminació de les escales que hi ha en una zona del pati del CEIP Horta Major;  i d’una altra banda, la instal·lació d’una porta que comunique dues aules d’infantil del CEIP la Pea”.