Va ser a la Pobla de Vallbona en una Trobada d’Acció Electoral a la qual van acudir els companys de Compromís per Vilamarxant Enric Bernabé i Manolo Bernad

El passat dimecres, 30 d’octubre, el Centre Social de la Pobla de Vallbona va acollir una Trobada d’Acció Electoral de Compromís al Camp de Túria.

Acte 10 N La Pobla VallbonaUna cita important per a càrrecs de la comarca que van conéixer els eixos del programa de Més Compromís per a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre i el pla d’acció electoral, de la mà del número u per València al Congrés, Joan Baldoví, i de la candidata independent i número dos, Maria Josep Picó.

Ambdós van estar acompanyats pel també company i alcalde de La Pobla de Vallbona, Josep Vicent García, i per altres representants, amigues i amics de la coalició, entre els quals els membres de Compromís per Vilamarxant Manolo Bernad i Enric Bernabé.

Baldoví i Picó van detallar els principals punts que Més Compromís defensarà durant la campanya electoral per a, després, traslladar-los al Congrés i al Senat.

Així, es va recalcar el significat del lema: “Acordar la política útil”, perquè la tasca de les i els polítics ha de ser deixar les sigles a un costat i pensar primer en les persones per a millorar la seua vida des de la realitat. Una realitat que necessita prioritzar la sanitat pública, un bon servei de dependència, una política mediambiental compromesa, una política d’igualtat ferma i eficaç i un sistema de finançament just per a la nostra terra.

Es tracta d’unes premisses que Joan Baldoví porta defensant al Congrés des de fa 8 anys. Un període on Compromís ha sigut la veu de la societat valenciana a la cambra baixa. És un ferm defensor dels drets de l’agricultura valenciana, per això la nostra coalició va ser l’única que va votar en contra de l’acord amb Sud-àfrica que tants maldecaps ha suposat per als nostres cítrics. A més, com a portaveu, ha defensat de manera continua l’exigència d’un sistema de finançament que no maltracte les valencianes i els valencians i ho ha posat com a condició a qualsevol tipus d’acord i, especialment, ha sigut una de les condicions exigides per ajudar a formar govern, indistintament del color polític de la persona candidata a la presidència. Fruit d’aquesta intensa tasca, és un dels polítics millors valorats per la ciutadania.

Acte 10 N La Pobla VallbonaPer la seua part, Maria Josep Picó s’estrena com a candidata al Congrés. Es presenta com a independent i una de les seues intencions és impulsar la política mediambiental i sostenible a la primera línia i com a una de les prioritats de govern. Una convicció que defensa des del punt de vista professional com a divulgadora mediambiental, periodista i professora associada a la Universitat Jaume I. El seu objectiu és posar la seua experiència de més de 20 anys de formació en medi ambient al servei de la ciutadania i del futur executiu. Per això, ha dit que sí a formar part de la candidatura de Més Compromís ja que segons explica: “soc una dona d’esquerres, progressista, ambientalista i feminista i confie que el meu perfil puga aportar il·lusió als votants”.

Acte 10 N La Pobla VallbonaA més, els dos candidats van llançar una reflexió als votants d’esquerra perquè mediten a l’hora de reconéixer quines candidatures defensaran sempre la necessitat de formar un govern progressista, que assumisca l’agenda valenciana i que estiga disposat a arribar a acords per davant de tot i, especialment, abans d’abocar la ciutadania a unes noves eleccions. Per això, caldrà anar a votar i omplir les urnes de somriures i de vots útils.

  • Podeu consultar el programa de Més Compromís, la candidatura i tota la informació de campanya en el web: https:/mes.compromis.net