Des de Compromís per Vilamarxant som plenament conscients de l’immens desafiament que està suposant i suposarà la crisi sanitària derivada de la COVID-19. És per això que, en primer lloc, volem expressar la nostra solidaritat amb pacients i famílies afectades per la malaltia i, a nivell general, amb el conjunt de la població de Vilamarxant que està vivint amb preocupació estes jornades de confinament tan difícils i incertes.

En segon lloc, mostrem la nostra admiració i suport a totes les persones que estan treballant en estes condicions tan dures perquè són serveis essencials: personal sanitari, persones que netegen vies públiques i edificis municipals, gent que treballa els nostres camps, personal de l’arreplega del fem, transportistes, treballadores i treballadors de les farmàcies, de correus, dels supermercats, dels comerços… Gràcies per tindre cura de la nostra salut i per tractar de fer-nos la vida una miqueta més senzilla en estos dies tan durs i exigents.

També volem reconèixer el treball del personal de l’Ajuntament en estos moments tan delicats, especialment el del personal tècnic i administratiu de l’àrea de Serveis Socials, fent menció especial al Servei d’Assistència a Domicili que està fent possible que les persones a les que atenen tinguen suport logístic i acompanyament emocional. Igualment, cal destacar la tasca fonamental que fan Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil perquè vetlen pel compliment de l’estat d’alarma i pel seu treball d’ajuda i suport a la població.

Som conscients de la problemàtica que suposa per a les diferents administracions gestionar una emergència sanitària com la que estem patint. Però això no evita que reclamem que l’Administració Central i tots els governs autonòmics destinen els màxims recursos a protegir la vida de les persones, a dotar de material necessari al personal sanitari i a habilitar les infraestructures sanitàries que la situació exigeix. Igualment, han de garantir ingressos a les persones perquè es puga viure dignament en estes circumstàncies tan complicades. Finalment, cal que facen possible que els sectors econòmics afectats puguen reviscolar el més prompte possible.

Pel que fa a l’Ajuntament de Vilamarxant, no dubtem que l’equip de govern està fent tot el que pot per donar la millor cobertura social, sanitària i logística a la població. Estem convençuts que, amb recursos municipals i amb les gestions i compres oportunes, està posant i posarà a l’abast del personal que depén de l’ajuntament (Policia Local, Serveis Socials…) els equips individuals de protecció que la situació requereix per a evitar contagis.

Per tot açò, Compromís per Vilamarxant – conscient de les dificultats de gestionar esta greu crisi – vol mostrar el seu suport a les iniciatives adoptades per l’equip de govern municipal, alhora que ens posem a la seua disposició per a col·laborar en allò que puguen considerar necessari.

Per acabar, volem agrair a les veïnes i veïns de Vilamarxant el seu civisme. És moment de vèncer la por i d’estar més unides i units que mai. Esteu quedant-vos a casa, els carrers estan tranquils i això ajuda a contindre la transmissió i la propagació del virus. És important protegir les persones més vulnerables, evitar saturar el sistema de salut i els comerços autoritzats, adoptar les mesures d’higiene recomanades i complir estrictament amb l’ordre de no eixir al carrer si no és absolutament necessari.

Vos ho agraïm de tot cor. Gràcies.