Des de Compromís per Vilamarxant volem informar de les manifestacions i activitats arreu del nostre territori i al nostre municipi per a commemorar aquesta data.

La lluita per la igualtat entre dones i homes és una tasca de cada dia, però la celebració del 8 de Març ens dona la possibilitat de visibilitzar el nostre compromís amb el que ja és un dels nostres principals reptes polítics: la lluita feminista.

De nou aquest any, a més de les diverses manifestacions, el moviment feminista internacional ha convocat una vaga feminista a la qual ens hem sumat des de Compromís.

Activitats a Vilamarxant

L’Ajuntament de Vilamarxant ha convocat per al 8 de març una concentració a l’Avinguda 2 de Maig, a les 12 h. En ella, diferents veïnes de la localitat llegiran un manifest.

D’altra banda, la Regidoria de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat, dirigida pel company de Compromís per Vilamarxant, Voro Golfe, i l’Associació per la coeducació han organitzat per al dilluns, 11 de març, la projecció del documental “Campeonas sin límites”. Serà a les 19 h a la Casa de la Cultura, amb l’assistència de la directora Paqui Méndez.

Cartell Campeonas sin límitesEl documental analitza i constata els obstacles i dificultats als quals s’enfronten les esportistes per a poder competir, la falta de suport i d’oportunitats. I ho fa en un moment en què moltíssimes esportistes professionals han aconseguit grans triomfs, en alguns casos més que els homes esportistes en grans competicions. Però si bé són esportistes que acumulen triomfs, es troben encara amb la difícil disjuntiva d’haver de triar entre estudiar o professionalitzar-se.

Activitats a València

Com tots els anys, hi ha diverses manifestacions programades per al dia 8.

A València, la cita és a les 18 h des de la Porta de la Mar.

Ens veiem totes i tots per a tornar a fer història!