L’equip de govern de l’Ajuntament ha estat negociant amb la Generalitat, durant tota la legislatura, per a millorar el transport públic de Vilamarxant

Servei present i futur del transport Vilamarxant-ValènciaAquest nou servei  inclourà, almenys, 31 viatges d’anada i tornada a l’estació de metro de Riba-roja de Túria els dies laborables. Això suposa que hi haurà un autobús cada 30 minuts i que es cobriran pràcticament el 100% dels horaris de metro de dilluns a divendres.

El document també incorpora 8 expedicions d’anada i tornada els dissabtes i 7 els diumenges i festius cap a Riba-roja de Túria. Pel que fa a les connexions amb Llíria i Benaguasil, hi haurà 10 viatges diaris d’anada i tornada en dies laborables i el trajecte es prolongarà fins a l’Hospital Comarcal.

A més, les despeses aniran a càrrec de la Generalitat i no de l’Ajuntament que, fins ara, ha hagut de desemborsar més de 90.000 euros a l’any per a finançar este servei.

Després de moltes reunions i demandes de l’equip de govern, amb la representació de les regidores i regidors de Compromís per Vilamarxant, la Generalitat ha fet esta proposta de millora basant-se en aquestes peticions.

Durant els quasi 4 anys de legislatura, no s’ha parat d’insistir a l’administració autonòmica per a solucionar les deficiències que, des de fa molt de temps, arrossega el transport municipal del poble. En anteriors legislatures, només es va prometre l’arribada del metro que la Generalitat mai va planificar amb disponibilitat real de fons econòmics. L’anterior govern del Partit Popular només va fer un baixador al carrer Lluís Sant Àngel que està totalment inutilitzat.

Al·legacions de millora i terminis

L’equip de govern va presentar, el passat mes de setembre, al·legacions de millora per a demanar que les connexions siguen amb tots els metros de Riba-roja de Túria, el que suposaria incrementar sobretot les expedicions previstes per als caps de setmana.

La Generalitat està estudiant aquestes propostes i pròximament fixarà les freqüències definitives. Després, s’obrirà un període per adjudicar el contracte de concessió a una empresa de transport. Aquest procés es preveu que estiga enllestit en els propers mesos.

A l’espera d’aquesta resolució definitiva de l’administració autonòmica, el projecte inicial millora les freqüències actuals. Amb els horaris de l’autobús directe a València, ara  hi ha 7 expedicions entre setmana d’anada i tornada, 4 els dissabtes i cap els diumenges i festius. A més, en estos moments l’autobús no arriba a l’Hospital de Llíria.

D’aquesta manera, el pròxim curs ja podrem anar a la universitat o a treballar en transport públic tot el trajecte i amb unes freqüències que s’adapten millor als horaris lectius i laborals.

Podeu consultar un resum del projecte en el següent enllaç: Resum Executiu CV-103 07