Pots inscriure’t per a votar les teues candidates i candidats fins a l’1 de març. Es tracta d’un procediment obert en el qual pot participar qualsevol persona major de 16 anys

Compromís ja ha posat en marxa el calendari de primàries per a l’elecció de les candidates i dels candidats de la coalició que concorreran a les eleccions europees, nacionals i locals de 2019.

Es tracta d’un procés de primàries totalment participatiu perquè siga la ciutadania qui els trie a través d’un sistema de llistes obertes.

Per a votar no és necessari estar afiliada o afiliat ni ser simpatitzant de Compromís, ja que pot participar qualsevol persona valenciana major de 16 anys i que manifeste compartir els valors de la coalició.

A més, és totalment gratuït i no comporta cap obligació.

Com pots exercir el teu vot?

  1. Si no eres membre de Compromís, cal que t’inscrigues en aquest web: https://primaries.compromis.net/. Hi ha de termini fins a l’1 de març.
  2. Compromís t’enviarà un correu electrònic amb les instruccions perquè faces la teua votació de manera telemàtica.
  3. Del 6 al 8 de març s’obrirà el procés de votació on line.
  4. El 9 de març se celebrarà la votació presencial (per a aquelles persones que no l’hagen feta per Internet). A Vilamarxant s’instal·larà una urna per a les electores i electors que sol·liciten exercir el seu vot d’aquesta manera.

A banda dels terminis de les votacions, aquest dissabte, 16 de febrer, serà l’últim dia perquè les persones que s’hi volen presentar repleguen avals. L’endemà s’iniciarà la campanya de primàries que finalitzarà el 3 de març.

La proclamació oficial dels resultats serà el 12 de març i el 23 del mateix mes tindrà lloc la presentació oficial de les candidates i dels candidats.

També pots consultar el calendari en el següent enllaç: Calendari primàries Compromís