La Regidoria d’Educació, a través d’una subvenció de la Diputació provincial de València, ha programat els treballs per a construir dues unitats noves i oferir més places per a xiquetes i xiquets de primer cicle d’infantil

Escoleta Vilamarxant exterior 2

L’Escola Infantil municipal de Vilamarxant, ‘Escoleta’, disposarà de dues unitats més per al primer cicle d’educació infantil.

D’aquesta manera, la Regidoria d’Educació vol generar una oferta de places que s’adapte millor a les demandes que cada curs rep aquest espai escolar i, alhora, que ajude a les mares i pares a conciliar vida personal i laboral.

L’actual ‘Escoleta’ va construir-se amb una falta de previsió d’espai respecte al creixement i criteris poblacionals del municipi. Per això, l’equip de govern ha estat treballant per a solucionar aquesta situació i intentar que cap alumna o alumne d’aquesta edat es quede sense plaça escolar pública, tot i no ser encara un ensenyament obligatori. “Actualment, això ho hem aconseguit en l’etapa de 2 a 3 anys, amb l’ajuda de la posada en marxa d’una aula al CEIP Horta Major en el curs 2016-2017”, destaca el regidor d’Educació de Compromís, Voro Golfe.

Les obres per a executar aquesta ampliació ja han començat i la inversió és de 328.225 euros finançats amb el Pla de Serveis i Obres Municipals de la Diputació de València (SOM).

A més de l’increment de places, s’ampliaran el menjador, la cuina i els banys.

Aquesta iniciativa s’uneix a d’altres amb les quals la Regidoria d’Educació ha millorat el servei de l’Escoleta’ i ha atés les demandes de mares i pares:

  • Posada en marxa del servei de menjador.
  • Instal·lació d’una coberta.
  • Habilitació d’un magatzem.
  • Espai per a productes de neteja.
  • Instal·lació d’una barana protectora a l’entrada.
  • Col·locació d’una porta protectora interior.
  • Treballs de manteniment i pintura.