La Regidoria de Cultura ha organitzat la tercera edició del festival d’art urbà, Vilart, i el Dia del Llibre; mentre que dissabte hi havia una jornada sobre les rates penades a la Bassa Barreta

Aquest cap de setmana no hi ha hagut espai per a l’avorriment a Vilamarxant. El nostre municipi ha acollit diversos esdeveniments organitzats per les regidories de Cultura i Medi Ambient.

Vilart VilamarxantAixí, des de dijous està en marxa el festival d’art urbà Vilart. Un certamen que ha celebrat la seua tercera edició impulsat per l’artista local Benito Marín i pel regidor de Cultura, Voro Golfe.

Com cada any, han sigut molts els artistes de renom que han acudit al nostre municipi per omplir d’art i color molts espais de Vilamarxant amb l’art del dibuix i del grafit. Una de les novetats d’enguany ha sigut una secció d’escultura, a més d’altres activitats com una exposició de pintura a l’edifici cultural “la Cisterna” i dues nits de concerts a la Casa de la Cultura amb les formacions Tardor, Here the captains speaing, The Captain is dead, Mineral Waters i Frank Crespo.

La necessitat de les rates penades

Rates penades VilamarxantD’altra banda, dissabte de vesprada el Corral de la Bassa Barreta va acollir una activitat, organitzada pel regidor de Medi Ambient Manolo Bernad, en la qual els participants van conéixer millor el món de les rates penades.

Més de 20 persones  de totes les edats van participar en aquesta jornada dirigida per Mónica Picot, biòloga i membre d’Ecologistes en Acció de la Serranía.

Rates penades VilamarxantDurant la cita, es van desmuntar creences errònies sobre les rates penades i es van explicar els seus beneficis per a l’agricultura, l’ecosistema i el benestar de la ciutadania. Aquests animalets són insectívors i cada exemplar pot caçar més de 1.000 mosquits per nit. També es va informar que estan incloses dins del Catàleg Nacional d’Espècies Amenaçades i, per tant, estan protegides per llei.

La cita amb la literatura

Dia del Llibre VilamarxantPer últim, diumenge de matí es va celebrar la ja tradicional Fira del Llibre de Vilamarxant, també coordinada per Voro Golfe. Moltes veïnes i veïns es van apropar per a comprar alguns dels exemplars o per a disfrutar de les activitats que es van fer al voltant d’aquesta cita amb la literatura, on van signar llibres José Vicente Barrachina, Nacho Golfe i Julia Pérez Villegas.