Durant aquesta legislatura, s’han realitzat reformes en algunes zones que estaven deteriorades per la falta d’actuacions en manteniment, com les grades o els vestuaris vells

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Vilamarxant ha realitzat diversos treballs durant aquesta legislatura per a reformar i millorar les instal·lacions del Camp de Futbol municipal.

Grades Camp de Futbol VilamarxantPer això, s’ha fet una important inversió de més de 116.000 euros. S’ha actuat a les graderies que presentaven un aspecte lamentable i que no estaven adequades a les normes d’accessibilitat. Així, en 2017 es van substituir els seients antics per 300 de nous. També s’han fet noves escales perquè tot el món puga accedir-hi còmodament i sense cap impediment. A més, s’ha repintat la graderia, s’han instal·lat reixes de ventilació i s’ha fet una reparació general del sistema elèctric i de tots els desperfectes.

A la coberta,  s’han sanejat les corrosions i s’ha repintat tota l’estructura metàl·lica que tampoc havia rebut els treballs de manteniment adequats. Mentre que als voltants del camp, s’ha lluït i pintat el mur perimetral i s’ha pavimentat el fons oest.

Vestuaris Camp Futbol VilamarxantTambé s’ha actuat als vestuaris que no presentaven l’estat adient per a la confortabilitat i salubritat dels esportistes que els empren. Necessitaven una reforma urgent en la qual s’han invertit 26.000 euros. S’ha aprofitat la reforma per ampliar la zona de dutxes i s’han fet treballs de fontaneria, pintura i d’enllumenat.

A més, s’ha substituït l’antic vestuari dels àrbitres per dos sanitaris i s’han adequat dos locals multiusos.

Aquest estiu es canviarà la gespa

Gespa Camp de Futbol VilamarxantAl terreny de joc, tot i que s’han dut a terme anualment els treballs de manteniment pertinents, ara per ara la gespa necessita una millora important perquè es puga practicar esport d’una manera més segura. Per això, el proper estiu està projectat canviar-la, amb una inversió de 195.000 euros. Es farà a través d’un programa de renting a 5 anys.

Quant a la seguretat, s’ha substituït una porteria traslladable per una de nova i més estable, després d’una anàlisi que va dur a terme l’Institut de Biomecànica de València a totes les instal·lacions esportives i escolars del municipi. Una revisió que, en anteriors legislatures, no s’havia dut a terme per a supervisar l’estat d’aquest material.

Per tal de reduir la despesa energètica, s’han invertit 12.000 euros. S’ha substituït la caldera de gasoil i l’acumulador d’aigua calenta. La nova caldera empra gas natural i, per tant, és menys contaminant i més eficient.

Per al regidor d’Esports de Compromís per Vilamarxant, Manolo Bernad, “és necessari fer les inversions adequades per a mantindre els nostres espais esportius en les millors condicions de seguretat i confortabilitat. Al Camp de Futbol municipal, cada cap de setmana i en els entrenaments, hi acudeixen moltes veïnes i veïns de Vilamarxant i d’altres localitats. Per això, hem treballat en aquestes mesures que s’emmarquen en un pla estratègic de seguretat a les instal·lacions esportives que, per primera vegada, està aplicant-se al nostre municipi”.