En les eleccions municipals de diumenge passat la nostra coalició va aconseguir 775 vots i es va quedar a molt pocs suports del tercer regidor

Compromís per Vilamarxant ha aconseguit consolidar el nombre de suports i la trajectòria ascendent de resultats que portem registrant des de 2003 al nostre municipi.

Així, el passat diumenge vam rebre 775 vots de veïnes i veïns. Una xifra amb la qual continuem sumant. Estos resultats ascendents venen repetint-se des que en 2003 decidirem presentar-nos com a opció política a Vilamarxant. Eixes eleccions, baix la coalició Bloc-Esquerra Verda, vam sumar 261 vots que passaren a ser 508 en 2007, ja amb la coalició Compromís i junt a Bloc-Esquerra Unida-Verds. En 2011, com a Compromís per Vilamarxant, vam traure 327 i des d’aleshores hem continuant pujant amb 738 vots en 2015 i els 775 enguany.

Evolució del vot de Compromís per Vilamarxant
Evolució del vot de Compromís per Vilamarxant

Pel que fa al nombre de regidores i regidors, vam passar d’un a dos en 2015 i enguany hem pogut consolidar eixes dues regidories tot i que vam fregar la tercera i la vam tindre durant bona part del recompte.

En nombre de vots, l’esquerra ha sigut l’opció majoritària a Vilamarxant, sumant 2.328 (PSPV, Compromís, Podem i Esquerra Unida) davant els 2.176 que en sumen PP, Ciudadanos i VOX; però aquests números no han pogut reflectir-se en el repartiment final de regidors. Amb tot, les xifres exposades anteriorment són per a Compromís el reconeixement a una gestió que, considerem, ha sigut molt bona per al poble.

Hem exercit tasques de govern durant els passats 4 anys i hem intentat apostar per una forma d’entendre la política i d’entendre Vilamarxant des del seny, el sentit comú i les accions que, sense generar grans titulars, eren les que pensem que necessitava el nostre poble.

Hem hagut de fer inversions destacades en treballs de reforma i manteniment de bona part de les instal·lacions municipals que, en molts casos, presentaven un estat molt millorable per a l’ús de les veïnes i veïns; hem aconseguit acabar amb el deute milionari del PP i rebaixar impostos com l’IBI o la taxa de fem; hem augmentar el nombre de places de primer cicle d’Infantil (on més deficiència hi ha al poble); hem aconseguit que la Generalitat aprove el projecte d’un servei de transport que millorarà les freqüències i condicions actuals (sense prometre projectes impossibles com l’arribada del metro); hem impulsat sistemes objectius per atorgar subvencions esportives i culturals; hem aprovat plans mediambientals que portaven dècades de retard i que són essencials per la protecció del nostre patrimoni natural, com el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals, el Pla Local de Cremes o el de Gestió Forestal; hem aconseguit subvencions per a millorar els accessos al polígon que inclouran, en breu, la construcció d’una passarel·la per a vianants i ciclistes que comunicarà l’àrea industrial amb el casc urbà; hem fet les gestions necessàries per a començar la redacció d’un nou Pla General d’Ordenació Urbana; hem apostat per la cultura al poble, amb una programació estable que ha inclòs activitats diverses i de qualitat tots els caps de setmana i amb un suport incondicional a les entitats i artistes locals; hem iniciat els tràmits perquè comencen els treballs de la circumval·lació que traga el trànsit pesat del nucli urbà; hem apostat per un turisme responsable i que ha posat en valor espais com la Casa de Fusta i el Corral de la Bassa Barreta, després d’una gestió mediambientalment que amb el pas dels anys s’ha demostrat que era irresponsable; hem pressupostat la construcció d’una via verda entre el nostre poble i Benaguasil; hem iniciat els tràmits per adquirir solars i ampliar espais d’oci i serveis; hem aconseguit finançament per a fer una rotonda a l’entrada de Monte Horquera i la Llomaina; hem possat en marxa una nova Biblioteca…

Pensem que el nostre treball, junt al de la resta de companyes i companys de l’equip de govern, s’ha fet des de la humilitat i, sobretot, s’ha fet amb responsabilitat. Amb tot, han quedat moltes coses a fer i molts aspectes a resoldre, però considerem que Vilamarxant ha aconseguit una sèrie de millores en 4 anys que no s’havien abastat en 16 anys de governs del Partit Popular.

Un PP que ha experimentat una important davallada de vots en les últimes eleccions, de 2.555 en 2007 als 1.081 enguany, i en nombre de regidors, de 9 en 20017 a 4 este 2019 (i si el PSOE haguera tret 12 vots més, s’haguera quedat en 3, mínims històrics).

Però la nostra tasca no ha finalitzat i continuarem treballant perquè Vilamarxant no deixe de ser el poble progressista, inclusiu, cultural, compromés, obert, més humà, habitable, sostenible i amb més i millors serveis que havíem començat a construir.

Ho farem des del sentit comú, el diàleg i el consens, però sense deixar de defensar les nostres idees i compromisos.

Per això, des de Compromís volem donar les gràcies a totes les veïnes i veïns de Vilamarxant pel suport que la nostra gestió ha rebut en les passades eleccions municipals. També volem agrair la tasca desenvolupada pels militants i simpatitzants de la nostra coalició durant la campanya electoral i el seu esforç perquè les nostres propostes, missatges i balanç arribaren a tots els racons del municipi. I per últim, volem agrair la feina feta des de l’Ajuntament per Voro Golfe, Rosa Blanes i Manolo Bernad, regidora i regidors durant aquesta legislatura, que han ajudat a fer de Vilamarxant un municipi millor amb molta dedicació, treball i, sobretot, amb l’estima que li tenen al seu poble i a la seua gent.

També volem donar l’enhorabona a les companyes i companys del PSPV de Vilamarxant que han guanyat àmpliament aquests comicis.

Des de Compromís per Vilamarxant volem destacar que siga quina siga la nova composició del govern de l’Ajuntament, desitgem que les polítiques impagables, irresponsables i impossibles del passat no tornen al poble i continuarem treballant perquè no es perden les polítiques progressistes, sostenibles i socials que hem intentat dur endavant durant els últims quatre anys. Tenim molta força i il·lusió per a fer que el nostre poble no done cap pas enrere.