Les xifres van ser aprovades amb els vots a favor de PP i Ciudadanos i els vots en contra de Compromís i del PSOE en un Ple extraordinari celebrat ahir

Ahir, dijous 27 de juny, va tindre lloc el primer Ple de la legislatura a l’Ajuntament de Vilamarxant. Durant la sessió extraordinària es va informar i es van votar diversos punts referents a la constitució de la nova corporació municipal, com nomenaments, designació d’àrees i delegacions i retribucions de les regidores i regidors.

Pel que fa al punt sobre les assignacions econòmiques, les retribucions que rebran les noves regidores i regidors de l’equip de govern municipal seran de 210.396 euros anuals. Aquesta quantitat suposa un increment de 57.396 respecte als sous que van cobrar les anteriors regidores i regidors en l’inici de la legislatura 2015-2019 i que ascendien a 153.000 euros a l’any.

El punt va eixir endavant amb els vots a favor de PP i Ciudadanos i en contra de Compromís per Vilamarxant i del PSOE.

Aquest increment de la despesa global es desglosa en un augment dels sous individuals de totes les regidores i regidors que composen l’actual equip de govern.

Igual que en la passada legislatura, hi ha tres responsables municipals amb dedicació exclusiva (l’alcalde, Héctor Troyano (PP), Maria Elena Cortell (PP) i Gabriel Castellano (Cs)) que cobraran cadascun 37.238 euros anuals.

Mentre que en la passada legislatura els tres regidors amb el 100% de dedicació (Jesús Montesinos (PSOE), Voro Golfe (Compromís) i Eliseo Sanz (no adscrit)) percebien 35.000 euros a l’any.

La resta de regidores i regidors amb dedicació parcial del nou equip de govern també veuran incrementades les seues assignacions econòmiques. Així, les dedicacions i retribucions seran les següents:

  • Javier Jorge, de Cs (95% de dedicació): 35.376 euros anuals. Gestionarà les àrees de Personal, Turisme, Noves Tecnologies, Innovació i Comunicació.
  • Ciro Ferrer, del PP (85% de dedicació): 31.652 euros anuals. Gestionarà les àrees d’Agricultura, Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Medi Ambient.
  • Miguel Navarro, del PP (60% de dedicació): 22.342 euros anuals. Gestionarà les àrees de Festes, Tradicions, Cultura i Joventut.
  • Víctor Sanchis, de Cs (25% de dedicació): 9.309 euros anuals. Gestionarà les àrees de Desenvolupament local (indústria, ocupació i comerç).

Per contra, en 2015 els sous de les regidores i regidors sense dedicació exclusiva van ser els següents:

  • Amparo García, del PSOE (60% de dedicació): 21.000 euros anuals. Gestionava Comunicació, Participació Ciutadana i Qualitat.
  • Vicky Sanchis, regidora no adscrita (25% de dedicació): 9.000 euros anuals. Gestionava Festes i Tradicions.
  • Rosa Blanes / Manolo Bernad, de Compromís (25% de dedicació): 9.000 euros anuals. Gestionaven Esports i Medi Ambient.
  • Silvia García, del PSOE (25% de dedicació): 9.000 euros anuals. Gestionava Joventut i Integració.

En la pràctica, hi haurà 5 persones amb una dedicació quasi del 100%, davant de les tres que hi havia en l’anterior legislatura.

Des de Compromís per Vilamarxant considerem que qualsevol representant públic ha de tindre un sou digne per la dedicació i responsabilitat que suposa treballar per les veïnes i veïns del nostre municipi, però també entenem que les retribucions que rebien els anteriors membres de l’equip de govern eren les adequades.

Des del nostre grup valorarem objectivament la tasca dels nous membres de l’equip de govern municipal per a, més endavant, extraure conclusions més precises i basades en els resultats de la seua gestió i dedicació al poble de Vilamarxant.