Hui té lloc el Dia de l’Orgull LGTB+. Una jornada reivindicativa i combativa en la qual defensem la igualtat i els drets de totes i tots per a viure en llibertat la nostra orientació sexual o identitat de gènere.

Com cada any, nombroses institucions públiques s’han sumat a esta jornada amb actes reivindicatius i festius i mostrant aquest suport amb missatges o les banderes amb l’arc de Sant Martí que identifiquen aquesta lliuta de drets.

Des de Compromís per Vilamarxant sempre hem intentat que aquesta bandera estiguera present a l’Ajuntament de Vilamarxant en el Dia de l’Orgull, perquè tot el poble poguera veure l’adhesió del consistori a la tasca per la igualtat de drets. Aquest any, amb el nou equip de govern, no ha sigut així.

Ahir, durant el minut de silenci que es dedica mensualment per a condemnar la violència masclista, es va llegir un manifest on hi havia algunes línies dedicades a aquesta jornada. Però des de Compromís, considerem que caldria que els nous mandataris municipals ho simbolitzaren amb més convicció ja que, en aquest cas, també es tracta d’una lluita social de totes i tots en la qual encara queden moltes coses a fer i molts prejudicis que combatre.