Hi ha moltes notícies municipals de les quals la ciutadania només pot assabentar-se de primera mà si segueix els comptes personals a les xarxes socials de les regidores i regidors del Partit Popular i Ciudadanos

Compromís per Vilamarxant denuncia que molta informació institucional no es publica als canals de comunicació oficials de l’Ajuntament de Vilamarxant i sí que es fa pública a través dels comptes personals a les xarxes socials de les regidores i regidors que formen part del nou equip de govern. Moltes vegades també publiquen la informació als seus perfils o a les pàgines de les seues formacions dies abans que la faça pública el mateix consistori.

D’aquesta manera, es priva a bona part de la població que no és amiga o que no segueix als nous mandataris municipals o a les formacions polítiques a les quals perteneixen d’informació que ha de ser pública perquè és d’interés general i perquè fa referència a serveis, obres o activitats que s’aconsegueixen i organitzen amb els diners de les vilamarxanteres i dels vilamarxanters. 

Així, hi ha informació sobre activitats, cursos, estat d’obres, actes, programació cultural o esportiva que ha sigut publicada de manera individual pels responsables de cada àrea o, fins i tot, per altres persones en nom de les regidores i regidors i que no ha aparegut a la pàgina web, Facebook, Twitter o Instagram de l’Ajuntament, ni tampoc s’ha traslladat als bans o a l’App municipal.

Des de la nostra formació no entenem perquè s’infrautilitzen els nombrosos canals de comunicació que hi ha amb la població i el mateix servei de comunicació.

La informació que es publica a través de Facebook i de Twitter és clarament insuficient i el compte d’Instagram, la xarxa més emprada per la gent jove, no ha tingut cap actualització durant aquesta nova legislatura (l’última publicació data del 9 de maig).

La pàgina web municipal tampoc està actualitzada. Encara no figura la composició de la nova corporació i els últims plens (juny i juliol) es va pujar la setmana passada (just abans de l’últim ple ordinari de setembre).

Aquestes crítiques les fem perquè considerem que els nous mandataris municipals ja han tingut el temps suficient com per a organitzar-se i per a fixar una forma de transmetre les informacions al regidor de Comunicació o de notificar-les al departament corresponent. Si la informació no flueix com toca, entenem que o el regidor responsable no fa la seua feina de la millor manera possible o no hi ha un diàleg fluid entre les formacions i els membres que estan al govern o que hi ha massa ganes d’apropiar-se individualment de coses que són de totes i de tots.