Ha sigut en un ple extraordinari en el qual la corporació també ha aprovat sol·licitar a Conselleria la pròrroga per a l’execució de la coberta del pati del CEIP la Pea

Aquest matí, 17 d’octubre de 2019, ha tingut lloc un ple extraordinari a l’Ajuntament de Vilamarxant.

En primer lloc, s’ha realitzat el sorteig públic per a designar presidents i vocals de les meses electorals de Vilamarxant per a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre.

Després, el ple ha aprovat per unanimitat (amb 9 vots a favor per les absències dels regidors Gabriel Castellano, Miguel Navarro, Víctor Sanchis i Jesús Montesinos) sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport una pròrroga, fins a finals del mes d’octubre de 2020, per a executar la coberta al pati del CEIP la Pea. Es tracta d’una actuació que l’anterior equip de govern va demanar a la Generalitat durant la passada legislatura.

La Conselleria va atendre la sol·licitud del consistori i va incloure els treballs dins del Pla Edificant. Una iniciativa autonòmica que va nàixer per a dur endavant importants infraestructures educatives en col·laboració amb els Ajuntaments.

D’aquesta manera, es va donar resposta a la demanda del centre escolar de construir una coberta per a oferir espais d’ombra que resulten imprescindibles especialment en estiu. L’anterior regidor d’Educació, Voro Golfe, va visitar el CEIP diverses vegades i també va acompanyar l’arquitecte municipal quan es va tindre la redacció inicial del projecte (a la qual s’han afegit modificacions de millora).

Després de complir-se els tràmits per a completar la redacció definitiva, l’estiu passat es va traure el concurs per adjudicar les obres, però cap empresa de construcció se’l va quedar.

És per això que hui s’ha hagut de fer aquesta sol·licitud que, a més, està emparada per una resolució de la secretaria autonòmica d’Educació que possibilita prorrogar els terminis i per un informe de l’arquitecte municipal.