Està previst que, a partir d’aquest estiu, es facen treballs de millora a graderies, banys, la pista i els vestuaris amb una subvenció de la Diputació completada amb fons locals. D’esta manera, la Regidoria d’Esports suma una actuació més de suport a la pilota

Trinquet municipal VilamarxantLes instal·lacions del Trinquet municipal de Vilamarxant seran objecte de diversos treballs de millora, reparació i reforma al llarg de 2019. Les obres ja estan adjudicades i està previst que s’inicien aquest estiu.

Per a donar suport i impulsar la pràctica i l’afició a la pilota valenciana, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Vilamarxant va sol·licitar i aconseguir una subvenció del Pla de trinquets de la Diputació de València. La inversió és de 105.700 euros, dels quals l’administració provincial aportarà el 80% i la resta serà completada amb fons municipals.

El regidor d’Esports de Compromís per Vilamarxant, Manolo Bernad, assegura que “aquests treballs són importants perquè, des que es va construir, l’edifici no ha sigut objecte de grans reformes que, d’altra banda, eren necessàries. Es tracta d’actuacions urgents per a donar un servei adequat a aficionades i aficionats i a les jugadores i jugadors que cada divendres venen a disputar partides. A més, calia adaptar l’edifici a les mesures d’accessibilitat i salubritat que marca la normativa actual per aconseguir unes instal·lacions més confortables i  segures”.

Treballs previstos

Entre les actuacions figura reformar l’accés a la graderia del dau. Es canviarà l’escala per a facilitar l’entrada a aquest espai i millorar la seua evacuació.

Un altre accés que es transformarà és la mampara que dona pas a la pista de joc. Se substituirà per una porta corredora que facilitarà l’eixida del públic.

Trinquet municipal VilamarxantPel que fa a les graderies, se substituirà l’estructura de la del dau, que actualment és metàl·lica amb fusta, i es renovarà amb acabat ceràmic.

A la zona de galeries llargues, se substituirà la malla “gallinera” per una altra de nova.

També es reformarà tota la zona de banys, que se situa en el passadís que hi ha al costat del bar. Es faran banys als dos extrems d’aquest corredor. A més, s’adaptaran a la normativa d’accessibilitat.

Els vestuaris tindran noves instal·lacions de fontaneria i elèctriques. S’ampliaran les dutxes i hi haurà espais diferenciats per a dones i homes.

Per últim, s’actuarà a la pista de joc. Es rejuntarà tota la superfície i es canviaran les rajoles que estiguen trencades o clavillades.

Reconeixement i suport a la pilota

Estes iniciatives sumen una actuació més de la Regidoria d’Esports de Vilamarxant de suport a la pilota valenciana. Des que accedirem a l’equip de govern, hem intentat donar el reconeixement que mereix este esport.

Així, hem apostat per la pilota al carrer, oferint espais i suport econòmic per al desenvolupament de campionats que han passat pel poble o amb la recuperació de les partides al carrer Era Alta en festivitats com Sant Antoni; hem programat partides per al 9 d’Octubre; hem sigut seu de grans competicions com la passada semifinal de la Lliga Bankia d’escala i corda; hem donat impuls i visibilitat a les partides de pilota femenines i vàrem organitzar una exposició dedicada a la història d’este joc a Vilamarxant.