La proposta d’aquesta adhesió la va elaborar Voro Golfe, regidor de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat la passada legislatura

Hui, dijous 25 de juliol, tindrà lloc el primer ple ordinari d’aquesta legislatura a l’Ajuntament de Vilamarxant. Serà a les 17 h al Saló de Plens del consistori.

Des de Compromís per Vilamarxant volem destacar un dels punts de l’ordre del dia, la proposta d’aprovació de l’adhesió a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València.

Aquesta iniciativa va estar impulsada pel company de la nostra coalició i anterior regidor de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat, Voro Golfe Cervera.

Va ser presentada i aprovada en la Comissió d’Igualtat de Vilamarxant de maig de 2019  i ara es porta al ple per a la seua aprovació.

La xarxa pretén convertir-se en un espai on les entitats locals intercanvien experiències, formació i accions conjuntes en la lluita contra la violència masclista perquè el treball siga més eficient. A més, els municipis que s’hi adhereixen es beneficien d’una línia d’ajudes econòmiques per a desenvolupar programes d’igualtat i activitats en favor de la lluita contra aquest greu problema social i educatiu.

Vilamarxant opta a formar part d’aquesta xarxa gràcies a les polítiques i iniciatives que Voro Golfe, junt als membres de l’anterior equip de govern, van desenvolupar durant la passada legislatura com diverses actuacions socials, de difusió i de conscienciació, el treball a través d’una Regidoria de Polítiques d’Igualtat i d’una Comissió d’Igualtat o la integració del municipi en el sistema VIOGÈN del Ministeri de l’Interior.

Quan es forma part d’aquesta xarxa, a la qual ja s’hi han adherit més de 60 localitats, l’Ajuntament es compromet a dur endavant una sèrie de programes contra la violència masclista.

Altres punts de l’ordre del dia seran la proposta d’aprovació de la designació dels membres de la Mesa de Contractació Permanent, el canvi d’un dia festiu per a l’obertura comercial i la proposta d’aprovació de la periodicitat de les sessions ordinàries dels plens municipals.