Des de Compromís per Vilamarxant volem desmentir algunes informacions comunicades per l’equip de govern al periòdic comarcal InfoTúria i al diari Levante sobre el projecte per a remodelar el Camp de Futbol municipal.

Citem la informació incorrecta exactament com apareix, en primer lloc, a InfoTúria: “Segons expliquen fonts de l’actual equip de govern es tracta d’un projecte que va realitzar l’empresa -Molcaworld- i que va assumir l’Ajuntament la passada legislatura, de fet la data és del mes de juliol del 2018”. Pel que fa al diari Levante, recull unes declaracions de Xavi Jorge, primer tinent d’alcalde i responsable de Comunicació, que tampoc són precises. Són les següents: “la intervenció està projectada  des de 2018, amb l’anterior govern, i nosaltres el que hem fet és donar-li continuïtat”.

Cal destacar que és cert que Compromís per Vilamarxant i qui era en aquell moment regidor d’Esports, Manolo Bernad, coneixíem el disseny que va oferir Molcaworld de manera totalment altruista i sense cap condicionant ni obligació. És a dir, el projecte no va costar ni costa cap euro a les arques públiques i, alhora, el consistori no tenia cap obligació ni d’executar-lo de manera íntegra ni amb material d’esta empresa local.

A banda i en primer lloc, volem deixar palès el nostre agraïment a Molcaworld pel seu oferiment de remodelació i millora de la imatge del Camp de Futbol municipal.

En segon lloc, nosaltres assumírem part d’eixe pla i així li ho vam fer saber a l’empresa, com també li exposarem el nostre xicotet reparo a que tot el camp portara els colors corporatius d’un club concret, ja que es tracta d’una instal·lació municipal emprada per altres esportistes i que pot estar al servei de qualsevol altre equip del poble. Amb tot, insistim, teníem el projecte però no hi havia cap compromís ni amb l’empresa ni amb l’equip de futbol local.

Per això començàrem a executar tot el que implicava la remodelació interior del camp, que quedava amb els colors negre i groc predominants i millores a la grada. De fet, a finals de la passada legislatura ja van començar els treballs concrets de reparació i pintura als vestuaris.

El que no assumírem en cap moment va ser tot el que afectava a l’exterior de les instal·lacions, precisament perquè no volíem cobrir els murals del VilamARTxant de 2017, com per desgràcia sembla que finalment passarà.

Entenem que la intenció de l’equip de govern és oferir la millor imatge i conservació d’una instal·lació municipal però, igualment, continuem pensant que la remodelació que està fent-se podria haver sigut compatible amb la conservació i integració d’estes peces artístiques   -una ja desapareguda i una altra que estarà a punt de passar a negre- i així no perdre una part del nostre llegat cultural municipal. Però tot és qüestió de prioritats i de sensibilitats. Nosaltres tenim clares les nostres, els actuals responsables municipals sembla que en tenen les seues i que la cultura no forma part d’elles.

Vos deixem l’enllaç a les dues notícies esmentades: